Hvad er Web3, og hvordan kan jeg investere i det? » NullTX

0
Hvad er Web3, og hvordan kan jeg investere i det?  » NullTX
web3 mønter

Med al Metaverse-hypen omkring krypto spekulerer mange på, hvad Web3 er, og om det kan være den næste store trend. Denne artikel vil afmystificere betydningen af ​​Web3-teknologi og de forskellige kryptovalutaer, der er forbundet med den.

Hvem opfandt begrebet Web3?

Ethereums medstifter Gavin Wood opfandt begrebet Web3 i 2014, da han forestillede sig en ny økonomi bygget op omkring blockchain-teknologi, hvor enkeltpersoner udvekslede tjenester uden central autoritet.

Ideen om Web3 begyndte at vinde popularitet i 2021. Projekter som Helium Network og Arweave opnåede værdiansættelser for flere milliarder dollars med deres decentraliserede peer-to-peer-netværk, der nøje efterlignede Gavin Woods Web3-vision.

Hvad er Web3 helt præcist?

Web2 er det nuværende internet, vi er vant til med platforme som TikTok, Twitter, Instagram og mere. Disse platforme er meget centraliserede og har ultimativ autoritet over deres brugere. Web3 søger at decentralisere disse platforme via DAO’er eller andre implementeringer af blockchain-teknologi.

Et populært eksempel på en Web3-applikation ville være din MetaMask-pung, som giver dig fuld kontrol over dine penge via en browserudvidelse eller mobilapp.

Der er forskellige aspekter af decentralisering, som forskellige Web3-kryptoprojekter tilbyder. For eksempel giver Livepeer mulighed for decentral deling af videobåndbredde via Ethereum blockchain.

Et andet projekt er Helium-netværket, som giver mulighed for decentraliseret trådløs datadeling gennem sine netværks IoT-noder. Helium er et eksempel på en IoT-implementering til Web3-teknologi.

En mere konventionel Web3-applikation er API3, en decentraliseret API-platform, der giver mulighed for at skabe tillidsløse applikationer, der interagerer med nettet.

I bund og grund vil decentralisering af enhver centraliseret platform tilgængelig på den nuværende Web2 blive betragtet som en implementering af Web3-teknologi.

Er Web3 den næste store hype?

Chancerne er, at du allerede bruger Web3-teknologi uden at vide det. Chrome-browserudvidelser som MetaMask og Solanas Phantom-pung har millioner af brugere. Web3 er allerede en stor trend, der har vundet popularitet.

2022 kan blive Web3’s år, da investering i krypto bliver mere mainstream, og udviklere har mere tid til at bygge decentrale applikationer.

Når alt kommer til alt, er den nuværende tilstand af dApps stadig i sin vorden, da vi endnu ikke har set meget interaktive og komplekse apps bygget på blockchain.

Sådan investerer du i Web3

Den bedste måde at satse på teknologien ville være at købe aktier eller kryptovalutaer knyttet til udvikling eller implementering af Web3-teknologi.

Nogle af de bedste Web3-mønter inkluderer Helium (HNT), Arweave (AR) og Ocean Protocol (OCEAN), hvoraf nogle har værdiansættelser på flere milliarder dollar.

En anden mulighed er at satse på projekter eller blockchains for at lave en god platform for fremtidige Web3 dApps. Ethereum ville være den vigtigste, men med sine høje gasafgifter kan andre alternativer som Polkadot måske give mere mening.

Polkadot er en kommunikationsprotokol på tværs af kæder grundlagt af Web3 Foundation. Polkadots parachain-model blev skabt med den tro, at fremtiden for Web3 vil involvere mange forskellige blockchains, der arbejder sammen.

Afsluttende tanker

I modsætning til Metaverse-hypen, der tog kryptomarkederne med storm, fokuserer Web3 på teknologien under hætten, der hovedsageligt er usynlig for brugeren. Web3-platforme og -mønter vil tage noget tid at toppe i popularitet, efterhånden som teknologien modnes.

Web3 er til en vis grad et marketing-buzzword, men ideen bag decentralisering af Web2-platforme er reel. Vi har endnu ikke set dApps & Web3 fange mainstream opmærksomhed; Men efterhånden som kryptoinvesteringer bliver mere mainstream, vil brugerne uundgåeligt indse styrken ved Web3.

Offentliggørelse: Dette er ikke handels- eller investeringsrådgivning. Foretag altid din research, før du køber en hvilken som helst cryptocurrency.

Følg os på Twitter @nulltxnews for at holde dig opdateret med de seneste nyheder om kryptovaluta!

Billedkilde: Liu zishan/Shutterstock.com

lignende indlæg

Schreibe einen Kommentar